Passiv inkomst är helt enkelt det lilla extra i vardagen. Passiv är motsatsord till aktiv. Synonym med exempelvis inaktiv, oföretagsam, sysslolös och lat. En definitionsfråga beroende på kontext, och så fort ordet passiv paras ihop med inkomst så får det mycket mervärde känner jag.  

När jag skriver och tänker på passiv inkomst så syftar jag på extrainkomst. Extraknäck som genererar extra pengar. Pengar som rullar in på bankkontot månadsvis utan att jag egentligen aktivt behöver göra någonting för att förtjäna dem.

Det finns många olika definitioner av passiv inkomst men nu har vi i alla fastställt vad jag snackar och skriver om här. 

Jag kommer endast skriva sanningen om vad jag gör för att tjäna passiv inkomst. Ni kommer snart se att i mitt fall så handlar det ofta endast om småsumma som varje månad rullar in. Poängen är att det ändå är extrapengar som jag tjänar, och extrapengar är väl alltid skönt att få. Lite som bonus varje månad. 

Allt jag gör försöker jag göra med så lite startkapital och så låg risk som möjligt men mer om det senare. 

Behåll heltidsjobbet

Jag har ett helt vanligt 08-17 kontorsjobb som jag trivs med, och det här andra är endast ett passivt inkomst. Precis som det låter, extraknäck, bonus, sidosyssla.

Passiv inkomst, eller sidosysslan om vi ska kalla den så, betalar minst en semestervecka per år åt mig och familjen. Inte illa med tanke på att jag knappt gör någonting, därav passiv inkomst. 

För somliga kan passiv inkomst med tiden bli heltidsinkomst, men åtminstone till en början så är fler inkomstkällor en smart trygghet att ha. 

Hur svårt är det

Enkelt! Passiv inkomst för mig måste alltid vara så enkel som möjligt, och definitivt någonting som jag gillar och njuter att göra. För mig behöver det vara någonting som jag förmodligen ändå hade gjort även om jag inte hade det som passiv inkomstkälla.

Jag har exempelvis alltid gillat datorer och teknik och därför har jag en IT- och datororienterad webbsida som finns på https://www.datorsupporten.se/

Än idag är denna enkla webbsida min näst främsta inkomstkälla för passiv inkomst. På datorsupporten.se har jag skrivit ner det som många har frågat mig om sina datorer, rena hjälpguider. Plötsligt märkte jag att folk sökte information, besökte min webbsida, och använde den. Jag la upp lite innehållsbaserade annonser på sidan och sen dess betalar sidan för sig själv, och även för en del av mina årliga semesterresor.

Just sayin. Passiv inkomst ska vara enkelt och naturligt extraknäck. Hade jag gillat fotboll eller basket då hade jag garanterat skrivit om det också. Just i mitt fall gillar jag teknik och skriver därför om datorer men principen är den samma. Gillar pengar och passiv inkomst också och nu har den här sidan växt fram, välkommen till https://www.passivinkomst.gratis

Min historia av passiv inkomst 

Sammanfattar lite kort mina projekt som jag haft genom åren och som har genererat mig passiv inkomst. Senare kommer jag utveckla dessa projekt i enskilda artiklar. Ni kommer märka att somliga projekt var mer tidskrävande än andra men en sak har de alla gemensamt.

Under 1000sek i startkapital 

Det som alla mina projekt har gemensamt är att investerade pengar i starten alltid har varit under 1000sek. Ja det stämmer, tusen kronor och inte mer!  Nu äger jag bostadsrätt som passiv inkomst så häng kvar och ta reda på hur.

Förutom tidigare nämnd https://www.datorsupporten.se/ så har jag även haft eget företag där jag på kvällar och helgar har lagat datorer hos företag och privatpersoner. Extraknäck som under par år hjälpte mig köpa en egen bostadsrätt, men mer om det senare. Nu har dock det projektet legat still i flera år pga. min ryggskada, men sidan finns än idag på https://www.pcdr.se/ om ni vill titta. Har den kvar helt av sentimentala skäl, och samtidigt håller jag dörren öppen för eventuella möjligheter. 

Ryggsmärta som passiv inkomst

Ryggsmärta suger men det är ganska kul att tjäna pengar på det om jag ändå måste leva med smärtan. Jag skriver lite om min återhämtning, fysiorehab och konditionsträning efter min ryggskada.

Har en sida på engelska https://www.sciaticapain.se och en på svenska https://www.ranic.se och båda är relativt nya.

Som ni förstår så är det här med passiv inkomst inget svårt. Jag hittar inte på någonting och utvecklar inga appar utan skriver endast om mitt liv och om vad jag vet. Jag har exempelvis tränat och fört en träningsdagbok under flera månader. Till slut bestämde jag mig att börja dela mina erfarenheter med andra eftersom jag märkte stor förbättring tack vare träningen.

Min berättelse kanske kan hjälpa andra att också påbörja sin fysioterapi. Tänker inte snacka mer om det nu eftersom behovet för det här förstår endast vi med långvarig  smärta. Kämpa!

Den senare sidan https://www.ranic.se använder jag även för projektplanering där registrerade och godkända medlemmar kan se mina pågående projekt och involvera sig. Lite av en ”rika tillsammans” projekt. 

Bostadsrätt genom passiv inkomst

Jag nämnde bostadsrätt. Japp, den har jag lyckats köpa nu för ett halv år sen ungefär när marknaden var perfekt. Mer om det i ett senare inlägg, framförallt eftersom det är ganska stor investering. Självklart investering på över tusen kronor som jag skrev om tidigare var in gräns. Dock så har hela insatsen till bostadsrätten tjänats ihop passivt genom mina småprojekt. Som folk säger många bäckar små gör en stor å.

Efterfrågan och utbudet

Det här är ingen magi och ingenting komplicerat heller. Det handlar helt enkelt om efterfråga och utbud, eller tillgång. Ni efterfrågar och googlar exempelvis passiv inkomst. Här sitter jag erbjuder er insyn i hur jag själv tjänar mina pengar helt passivt genom extraknäck.

Jag känner folk som tjänar pengar på att skriva om bakelser. Andra skriver om kroppsträning, om bilar och alla möjliga ämnen. Poängen är att om du är duktig och har någonting att skriva så kommer folk vilja läsa och ta del av det och generera dig passiv inkomst.

Säg att du exempelvis kan allting som går att kunna om dalahästar. Allting som går att kunna om blåjeans, eller om en specifik typ av leksak. Perfekt! Om du inte vet hur du kan tjäna pengar på det här så hör av dig till mig och jag lyssnar gärna på vad det är som du brinner för. Vad skulle du vilja ha som passiv inkomst? Möjligtvis kan jag hjälpa dig att komma igång. Ställ gärna frågor här om du vill dela idéer med andra.  

2017 årets mest googlade fråga som börjar med ”Hur” är: ”Hur gör man slime?”. Det säger ju allt! Är du en person som kan allting om slime ring mig! Du kan möjligtvis tjäna stora pengar då efterfrågan är enorm runtom i hela världen. Precis så här funkar det. Folk söker information och har du den och kan presentera allting snyggt så kommer folk vilja ha det.

Svårare behöver det inte vara att tjäna extrapengar som passiv inkomst.